![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Elagöz Tatlısı (10 Kişilik)
Malzemeler 4 Su bardağı un 8 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı fındık tozu 1 Su barağı pudraşekeri 1 Tane yumurta 1 Paket kabartma tozu İçi için : 3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı 1 Çorba kaşığı dövülmüş koz 1 Çorba kaşığı hindistancevizi 1 Tane yumurta Şerbet için : 2 Su bardağı su 2 Su bardağı tozşeker Yarım limon suyu 1 Çay kaşığı vanilya Hazırlanışı :Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 tane yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun. Halkaların ortasına sıkın. 140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın. Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. |