![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Burginyon Yumurta
MALZEMELER 4 kişilik 2 tane mantar piyaz doğranmış 1 su bardağı kırmızı şarap ½ tane küçük piyaz doğranmış domates ½ yaprak defne 4 tane karabiber 1 çay kaşığı kekik ¼ tatlı kaşığı un ½ tatlı kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 tane yumurta 4 dilim taze kızarmış tost ekmek HAZIRLANIŞI Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ek edin. Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ek edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin. Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün. Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı. Tostları yumurta sahanına koyun. Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın. Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün. |