![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Ayçiçek Yağlı Bakla
MALZEMELER 1 kilo bakla 1 baş soğan 1 demet dereotu 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tane limon Yarım su bardağı ayçiçek yağı Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, çok limonu akıttıktan sonra tencereye ek edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ek edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin. |