![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler..
4-6 kişilik Yarım kg. pilavlık bulgur 250 gr. kültür mantarı 2 tane orta boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 1 çorba kaşığı salça 2-3 tane sivri biber 2 tane orta boy domates 3 su bardağı sıcak su 100 gr. haşlanmış bezelye Tuz, karabiber Hazırlanısı. Ön hazırlık olarak bulguru ayıklayıp, birkaç su yıkadıktan sonra tel süzgece koyup suyunu iyice süzdürelim. Mantarları ince uzun dilimler halinde kesip limonlu suda haşlayalım. Süzgece alıp suyunun süzülmesini sağlayalım. Soğanları küçük doğrayalım. Tereyağını eritip soğanları ek edelim ve soğanlar hafifçe pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dakika daha kavuralım. Ardından doğranmış sivri biberleri ve bulgurları ekleyerek 2-3 dakika daha bulgurlar şeffaflaşana dek kavuralım. Domatesleri tavla irilğinde doğrayıp tencereye ek edelim. Birkaç dakika daha kavurup, kaynar haldeki suyu, mantarları, haşlanmış bezelyeleri, tuzu ve karabiberi tencereye aktaralım. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım. Ağır ateşte, bulgurlar suyunu çekip üzeri göz göz olana dek pişirelim. Tencereyi ateşten alıp 15 dakika demlendirelim. Daha sonra servis yapalım. |