![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Enginar Çorbası (4 Kişilik)
Malzemeler: 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardğı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 4-5 Dal maydanoz 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz, karabiber Hazırlanışı: Taze enginarları temizleyip limon suyu ek edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın. 1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ek edip kaynatın. Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ek edip 5 dakika daha pişirin. Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun... |