![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Gratine Patates (4 Kişilik)
Malzemeler: Her Biri Yaklaşık 200 gr 4 Tane Patates 6 Çorba Kaşığı Krema 1 Yumurta Sarısı Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Gravyer Peyniri 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Soğan Kıyılmış Ceviz Tuz, Karabiber Hazırlanışı: İyice yıkayıp kuruladığınız patatesleri 4 tane alüminyum folyoya sararak, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 45 dak. bırakın. Pişip pişmediğini sivri bir bıçakla denetim edebilirsiniz. Henüz sertse 5-10 dak. daha kalsınlar fırında. Çıkardıktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunlukları boyunca bir dilim kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiğiniz bir çatalla ezin. Onu, 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı ve 4 çorba kaşığı kremayla beraber çırpın. Tuz, karabiber attıktan sonra taze soğan ve maydanozu ekleyin. Kıyılmış cevizi de ek ettikten sonra bu karışımla patateslerin içini doldurun. Bir kapta kalan kremayı yumurta sarısı ve gravyerle karıştırıp patateslerin yüzeyine paylaştırın. Yağlanmış bir tepsiye döşeyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. 10 dak. sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun... |