Nohutlu Tabbule
alzemeler: yarım su bardağı ince bulgur1,5 su bardağı doğranmış maydanoz1 demet taze soğanın ak kısımları, doğranmış1 büyük domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış2 aş kaşığı doğranmış taze nane1 kutu (465gr) konserve nohut, suyu süzülmüş3 aş kaşığı sızma zeytinyağı3 aş kaşığı limon suyuyarım tatlı kaşığı toz kimyontuz, karabiberbir göbek marulHazırlanması: Bulguru yayvan bir kaba alıp üzerine geçecek kadar soğuk su ek edin. 10 dakika sonra suyunu süzüp mutfak havlusu ile bulgurları iyice kurulayıp bir çatal ile karıştırın.Maydanozu, soğanları, domatesi, naneyi, nohutu, zeytinyağını, limon suyunu ve kimyonu ekleyin. Tuzu ve karabiberi serpin. Tadını denetim edip gerekirse limon suyu ek edin.Kabın üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin. Servis yapmadan önce oda sıcaklığına getirip marul eşliğinde sunun.
|