Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:01
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Kek Yapımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Kekler de pandispanya hamurlarının bir türüdür. Yalnız pandispanya hamurlarına ek olarak kuru yemişler ( fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm), taze meyveler, meyve şekerlemeleri, çikolata, çeşitli baharat katılır.


1. Kek tarifine göre gereçler hazırlanır.
a) Un elenir.
b) Limon, portakal kabuğu rendelenir.
c) Kuru üzümler ayıklanır yıkanmadan unlanır
d) Şekerlemeler 1 cm boyunda doğranır.
e) Fındık, koz gibi kuru yiyecekler makineden geçirilir veya kıyılır.
f) Bademin kabukları kaynar suya atılarak çıkarılır. Kurutulup kullanılır.
2. Kek kalıpları, yağlanıp unlanır. Veya yağlı kağıtla kaplanır.
3. Fırın daha önce ısıtılmalı, kek kalıbı fırının orta gözüne konmalıdır.
4. Fırın sıcaklığı normal olmalı, keki büyük kalıplarda 45-50 dk, küçük kalıplarda 35-40 dk pişirilmelidir.
5. Fırından çıkan keki ıslak bezin üstünde 5 dakika kendi halinde bırakmalı, kalıbı sallayarak yapışıp yapışmadığı denetim etmelidir. Kuru bezin üzerine aksi çevirmelidir.
6. Kağıtlı kek kalıptan basit çıkartılır. Önce kuru bir yere aksi çevirilir, sonra kağıdı sıyrılıp çıkartılır.
Başarılı bir kekin özellikleri:
1. Düz yüzeyli olmalı
2. Yumuşak dokulu olmalı
3. Tıkız ve hamursu görünüşte olmamalı
4. Hoş kokulu ve lezzetli olmalı.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dikkat, edilmeli, kek, nelere, yapımında


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:10.


mersin escort alanya eskort