Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart TurŞu Sevİyosan Mutlaka Bak

KOLAY BİBER TURŞUSU

2 kg kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 Su bardağı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tane karabiber
1 Demet dereotu

HAZIRLANIŞI

* Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın.
* Tohumların yapışık olduğu yumuşak, ak kısımları kesip atın.
* Uzunlamasına dörde bölün.
* Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın.
* Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın.
* İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın.
* Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
* Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin.
* Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin.
* Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun.
* Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün.
* Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz.


KELEK TURŞUSU

2-3 Tane küçük boy kelek
2-3 Tane sivri biber
1 Demet maydanoz
1 Baş sarmısak
1 Kahve fincanı sirke
1 Tane limon
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu

HAZIRLANIŞI

* Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin.
* Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün.
* Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölün.
* Tekrardan iyice yıkayın.
* Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.
* İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın.
* Kabukları yukarı istikbal şekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp 4-5 saat bekletin.
* Bu sürenin sonunda yine yıkayıp tuzlarını temizleyin.
* Turşu kavanozunun dibine maydanozları koyun.
* Kelek parçalarını sıkı sıkı yerleştirin.
* Sivri biberleri bıçak ucu ile delip, keleklerin arasına yerleştirin.
* Dilimlenmiş limonları ve sarmısakları yerleştirin.
* Salamuru suyunu ; 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın.
* Keleklerin üzerini örtecek kadar hazıladığınız salamura suyunu dökün.
* Suyun içine 1 kahve fincanı sirke ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.
* Vakit vakit suyunu savurup, üzerine biriken ak köpüğü kaşıkla alıp atın.
* Savurma işlemi : Kavanoza tuzlu su döktükten sonra 2 gün bekletin.
* 2 gün geçtikten sonra kavanozon ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü bir kaşık ardımıyla alıp atın.
* Suyunu bir kaba boşaltın ve tadına bakın.

BALIK TURŞUSUİĞRENÇ

* Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.
* Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.
* Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.
* Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
* Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
* Birkaç tane adet karabiber serpiştirin.
* 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.
* Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.
* İçine 3 tane limon suyu sıkın.
* Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.
* Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.
* Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bak, mutlaka, sevİyosan, turşu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:28.


mersin escort alanya eskort