![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
FIRINDA TAVUK BUDU
5 Adet tavuk budu 1 Kilo patates 1 Su bardağı konserve bezelye 4-5 Adet sivri biber 1 Adet domates 1 Çorba kaşığı salça Yarım su bardağı sıvıyağ 4-5 Diş sarımsak Yeterince su Alüminyum folyo Tuz, karabibe HAZIRLANIŞI * Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. * Patates dilimlerini bir kaba alıp, üzerlerine tuz serpin. * Yağın yarısından fazlasını patateslerin üzerine döküp, patates dilimlerinin yağlanmasını sağlayın. * Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla birkaç yerinden çizikler atın. * Butlara tuz serpiştirin. * Kalan yağı butların üzerine dökerek, her tarafına yağın bulaşmasını sağlayın. * Butların deliklerine sarımsak parçalarını sıkıştırın. * Butları fırın tepsisine dizin. * Kenarlarındaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştirin. * Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. * Salçayı bir miktar sıcak su ile ezip, tuz ve karabiberini ayarlayın. * Butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleştiğinde tepsiyi fırından alarak, üzerine salçalı sosu gezdirin. * Domatesi bütün olarak butların ortasına yerleştirin. * Sivri biberleri butların arasına koyun. * Konserve bezelyelerini patateslerin üzerine dökün. * Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tepsiyi yine fırına sürün. * Butlar ve patatesler yumuşayana dek orta ısılı fırında pişirin. * Sosu ile beraber servis yapın. BİBERLİ TAVUK SOTE 2 Adet tavuk göğsü 1 Adet soğan 1 Adet salçalık kırmızı biber 5 Adet çarliston biber 2 Diş sarımsak 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 2 Adet iri domates Tuz, karabiber, kekik HAZIRLANIŞI * Göğüs etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, teflon tavaya alın. * Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup, tuz serpin. * İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip sote edin. * Biberleri ince şeritler halinde, domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ek edin. * Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. * Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ateşte pişirin. * Sıcak olarak servis yapın. |