![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
VİŞNE TATLISI
2 Paket vanilyalı puding 4 Su bardağı süt 3 su bardağı vişne suyu 1 Paket bebe bisküvisi 1 Paket krem şanti 1 Çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı Hazırlanışı * 1 Paket vanilyalı pudingi 3 su bardağı sütle pişirin. * Yüksek kenarlı bir kalıba yarısını dökün. * Üzerine bebe bisküvilerini dizin. * Kalan pudingi bisküvinin üzerine döküp soğuyuncaya kadar bekletin. * 1 paket vanilyalı pudingi vişne suyu ile pişirin. * Soğumuş kalıptaki pudingin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. * Kalan 1 bardak sütle krem şantiyi hazırlayın. * Soğuyan tatlının üzerini krem şanti ile istediğiniz biçimde süsleyin. * En az 4 saat buzdolabında bekletin. * İsterseniz meyve şekerlemeleri ile de süsleyebilirsiniz. PELİT POHÇA 1 Su bardağı su 2 Adet yumurta 750 Gr margarin 1 Çay kaşığı limon tuzu 2 Çay kaşığı tuz 1 Kg un 4 Su bardağı dövülmüş ceviziçi 1 Su bardağından az toz şeker Üzerine : Yarım su bardağı antepfıstığı Şerbeti için : 2 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı su Yarım limon suyu HAZIRLANIŞI * Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın. * üzerine unu ek edin ve karıştırıp buzdolabına alın. * Yarım saat dinlendirin. * 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin. * Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın. * Kenarlarını içeri doğru kıvırın. * Dilerseniz çatalla şekillendirin. * Önceden ısıtılmış 200 radde fırında kızarana dek pişirin. * Şerbetini hazırlayın ; bunun için su ve şekeri kaynatın. * İndireceğinize yakın limon suyunu ek edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin. * Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin. * Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin. * Soğuyunca servis yapın. LOKMA Yarım su bardağı ılık su 1 Çay kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı kuru maya 2 Su bardağı un 1 Tutam tuz Kızartmak için sıvıyağ Üzerine : Pudraşekeri Şerbeti için : 2 Su bardağı su 2 Su bardağı tozşeker 1 Çorba kaşığı limon suyu Hamurun bekletilme süresi ; yarım saat HAZIRLANIŞI * Bir kaba ılık su, kuru maya ve tozşekeri koyun. * Maya kabarana dek bekletin. * Daha sonra geniş bir kaba alın. * Unu ek edip yoğurun. * Eğer hamur katı olursa biraz daha ılık su ekleyin. * Üzerine bir bez 30 dakika kabarması için bekletin. * Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın. * İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın. * Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. * Kızgın sıvıyağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın. * Şerbeti iyice çekene kadar bekletin. * Daha sonra servis tabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın. REWANİ 7 Adet yumurta 15 Çorba kaşığı tozşeker 15 Çorba kaşığı irmik 15 Çora kaşığı süt 15 Çorba kaşığı un 3 Paket kabartma tozu Yarım rendelenmiş portakal kabuğu Şerbeti için : 1 Litre su 1 Kilo tozşeker 1 Dilim limon Üzerine : Yarım su bardağı dövülmüş fındık HAZIRLANIŞI # Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın. # Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ek edin. # Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin. # Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın. # Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın. # 50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. # Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin. # Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın. # Şeker ve suyu kaynatın. # Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin. # 1-2 Dakika bu şekilde kaynatın. # Sonra ılınması için bir kenarda bekletin. # Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün. # Şerbeti çekene kadar bekletin. # Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın |