Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart İftardan Sonra Vazgeçilmez Damak Tadınız TATLI

VİŞNE TATLISI

2 Paket vanilyalı puding
4 Su bardağı süt
3 su bardağı vişne suyu
1 Paket bebe bisküvisi
1 Paket krem şanti
1 Çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı

Hazırlanışı

* 1 Paket vanilyalı pudingi 3 su bardağı sütle pişirin.
* Yüksek kenarlı bir kalıba yarısını dökün.
* Üzerine bebe bisküvilerini dizin.
* Kalan pudingi bisküvinin üzerine döküp soğuyuncaya kadar bekletin.
* 1 paket vanilyalı pudingi vişne suyu ile pişirin.
* Soğumuş kalıptaki pudingin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
* Kalan 1 bardak sütle krem şantiyi hazırlayın.
* Soğuyan tatlının üzerini krem şanti ile istediğiniz biçimde süsleyin.
* En az 4 saat buzdolabında bekletin.
* İsterseniz meyve şekerlemeleri ile de süsleyebilirsiniz.


PELİT POHÇA

1 Su bardağı su
2 Adet yumurta
750 Gr margarin
1 Çay kaşığı limon tuzu
2 Çay kaşığı tuz
1 Kg un
4 Su bardağı dövülmüş ceviziçi
1 Su bardağından az toz şeker

Üzerine :
Yarım su bardağı antepfıstığı

Şerbeti için :
2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı su
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI

* Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın.
* üzerine unu ek edin ve karıştırıp buzdolabına alın.
* Yarım saat dinlendirin.
* 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin.
* Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın.
* Kenarlarını içeri doğru kıvırın.
* Dilerseniz çatalla şekillendirin.
* Önceden ısıtılmış 200 radde fırında kızarana dek pişirin.
* Şerbetini hazırlayın ; bunun için su ve şekeri kaynatın.
* İndireceğinize yakın limon suyunu ek edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
* Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin.
* Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin.
* Soğuyunca servis yapın.


LOKMA

Yarım su bardağı ılık su
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı kuru maya
2 Su bardağı un
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine :
Pudraşekeri
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hamurun bekletilme süresi ; yarım saat

HAZIRLANIŞI

* Bir kaba ılık su, kuru maya ve tozşekeri koyun.
* Maya kabarana dek bekletin.
* Daha sonra geniş bir kaba alın.
* Unu ek edip yoğurun.
* Eğer hamur katı olursa biraz daha ılık su ekleyin.
* Üzerine bir bez 30 dakika kabarması için bekletin.
* Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın.
* İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın.
* Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
* Kızgın sıvıyağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.
* Şerbeti iyice çekene kadar bekletin.
* Daha sonra servis tabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın.


REWANİ

7 Adet yumurta
15 Çorba kaşığı tozşeker
15 Çorba kaşığı irmik
15 Çora kaşığı süt
15 Çorba kaşığı un
3 Paket kabartma tozu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbeti için :
1 Litre su
1 Kilo tozşeker
1 Dilim limon
Üzerine :
Yarım su bardağı dövülmüş fındık

HAZIRLANIŞI

# Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın.
# Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ek edin.
# Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin.
# Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın.
# Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın.
# 50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.
# Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin.
# Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın.
# Şeker ve suyu kaynatın.
# Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin.
# 1-2 Dakika bu şekilde kaynatın.
# Sonra ılınması için bir kenarda bekletin.
# Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün.
# Şerbeti çekene kadar bekletin.
# Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
damak, sonra, tadınız, vazgeçilmez, İftardan


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:09.


mersin escort alanya eskort