![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
1 kg ıspanak 2 tane iri kuru soğan 3 tane yeşil soğan 1/2 demet maydanoz 2 aş kaşığı salça 2 aş kaşığı soya unu (yada 1 aş kaşığı normal un) 4 tane iri patates 1 çay kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Karabiber Kırmızı biber Kimyon Tuz HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp ezin. Ispanakları yıkayıp saplarını ayırın. Yarım çay bardağı sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları hafifçe pembeleştirip unu ekleyin. Kısa bir süre beraber kavurduktan sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip patatesle iyice karıştırın. Hazırladığınız içi ıspanakların içine koyup bohça yaparak sıkca tencereye yerleştirin. Üzerine ve aralarına sarılamayacak küçüklükteki ıspanakları serpiştirip, diğer yanda tereyağını ve 1 aş kaşığı salçayı hafifçe kavurup üzerine bir çay bardağı suyla dolmaya ekleyin. Dolmalar suyunu çektiğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun ! |