![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
orta boy güveç için 8 tane soyulmuş temizlenmiş bıldırcın 125 gr tereyağı 1 tane küçük soğan 2 tane orta boy domates 6 tane yeşil biber 1 dal biberiye 4 diş sarımsak bir fincan elma sirkesi tuz karabiber HAZIRLANIŞI Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ek edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ek edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ek edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ek edip karıştırıp elma sirkesini ek edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN ! |