![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
150 gr. Barbunya fasulyesi 200 gr Amerikan Pirinci 1 aş kaşığı soya yağı 1 baş doğranmış soğan 2 diş ince doğranmış sarımsak 1/2 çay kaşığı tuz ve acı biber 1/2 çay kaşığı kimyon 1 kutu mısır konservesi (suyu süzülmüş 140 gr.) 8 tane gözleme 80 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri 2 tane ince doğranmış taze yeşil soğan 4 aş kaşığı az yağlı yoğurt HAZIRLANIŞI Bir tencerede fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ek edip 1 gece bekletin. Ertesi gün 1-2 saat süre ile pişirin. Pirinci tuzlu su içinde orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Soğan, sarmısak, acı biber ve kimyonu ek edip sote haline getirin. Suyu süzülmüş fasulye ve mısırı ek edin ve karıştırdıktan sonra karışım ısınana kadar 2-3 dakika pişirin. Usulüne müsait olarak gözlemeyi hazırlayın. Her gözlemenin içine hazırladığınız harçtan birkaç kaşık koyun, peynir, yeşil soğan ve yoğurt ek edin. Gözlemeleri sarıp servis tabağına alın, isteğe göre mısır cipsi ile ve servis yapabilirsiniz. (6 kişilik) Her servis 178 kalori, 7 gr protein, 7 gr yağ, 28 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir. AFİYET OLSUN! |