![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR ( 6 Kişilik )
Malzemeler : 6 büyük enginar 18 tane arpacık soğanı 3 tane büyük patates 1 orta boy kereviz kökü 3 tane küçük havuç 1 1/4 bardak zeytinyağı 1/2 limon suyu 1/2 çorba kaşığı toz şeker Tuz Enginarların Ayıklandığı Su : 2 çorba kaşığı un 1 tane limonun suyu Hazırlanışı : Bir büyükçe tencereye 10 bardak su, un ve limonun suyunu koyup iyice karıştırın. Sonra bu unlu ve limonlu suya, soyulmuş arpacık soğanlarını, soyulmuş ve dörde bölünmüş sarı patatesleri, kara kabuğu derince kesilmiş ve tekrar dörde bölünmüş kerevizi, kazınmış ve ikiye bölünmüş havuçları koyun. Enginarların yapraklarını teker teker kopartıp alt orta kısmından keserek içinin tüylü kısmını alın ve enginarlar kart ise üst ve yanlarından elma soyar gibi soyun ve derhal un ve limon karışımı bulunan suya atın. Enginarları sudan çıkararak, orta büyüklükte bir tencereye yan yana döşeyip etraflarına da diğer sebzeleri yerleştirin. Sonra bunlara, zeytinyağı, toz şeker, 1/2 limonun suyu, tuz ile 5 bardak da enginarların içine atıldığı un ve limonlu sudan koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve enginarlar suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar önce kuvvetlice sonra da orta ateşte olmak üzere yaklaşık bir birbuçuk saat pişirin ve ateşten alarak iyice soğuduktan sonra tabağa alıp servis yapın. |