![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA ( 6 kişilik )
Malzemeler : 1/2 kg. taze barbunya 1 tane soğan 1 tane havuç 1 tane patates 1 tane domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay bardağı zeytinyağı Maydanoz Tuz Hazırlanışı : Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve doğranmış domatesleri ek edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin. |