![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
100 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 1 kg pazı yaprağı, haşlanmış 1 su bardağı pirinç 1/2 demet dereotu 1/2 demet nane 2 aş kaşığı nar ekşisi 1 aş kaşığı biber salçası 1 aş kaığı domates salçası 3 tane domates, rendelenmiş 3 tane kuru soğan, rendelenmiş 1 çay bardağı soya yağı 1 aş kaşığı soya baharı 1/4 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Geniş bir kap içinde soğan, soya kıyması, pirinç, ince kıyılmış dereotu ile nane, nar ekşisi, biber salçası, 3 aş kaşığı soya yağı, soya baharı, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, harcınızı hazırlayın. Haşladığınız pazı yapraklarına harcı sarın, tencereye dizin. Kalan soya yağını domates salçası ve 1.5 su bardağı sıcak suyla karıştırıp, dolmaların üzerine dökün. Pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatın. Yoğurtla beraber servis yapın. AFİYET OLSUN! |