![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
250 gr yağlı kıyma 2 tane patlıcan ½ kg kabak 6 tane dolmalık biber 125 gr asma yaprağı ½ kg domates 1 aş kaşığı biber salçası 2 su bardağı pirinç 2 aş kaşığı margarin ½ kg can eriği 2-3 tane soğan ½ baş sarımsak ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ek ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ek ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle beraber servis yapın. AFİYET OLSUN ! |