![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MANTARLı BIFTEK
MALZEMELER 6 tane biftek 1/2 kg mantar 1 su bardağı çiğ krema 1 su bardağı ak sek şarap 3 çorba kaşığı sıvı yağ tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tuz ve karabiberlediğiniz biftekleri hafif kızartın ve tavadan çıkararak bekletin. Aynı yağın içinde uzunlamasına doğradığınız mantarları kavurun ve onları da ayrı bir kaba çıkarın. Yine aynı yağın içine bir bardak ak şarabı dökün ve kaynayınca üzerine kremayı ekleyın. İyice kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyin.(sosun koyu olması isteniyorsa 1 tatlı kaşığı un ek edilebilir) 1-2 dakika kaynayan kremalı-şaraplı sosun içine önce mantarları sonra biftekleri koyun ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. |