![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
PATATES DÜŞES
MALZEMELER 4 kişilik 1 tane iri patates 1 çorba kaşığı tereyağı 2 yumurta sarısı 1 yumurta tuz az biber az hindistancevizi HAZIRLANIŞI Patatesleri temizleyip dörde bölün. Tuzlu suda denetim ederek yarım saat veya biraz daha çok haşlayıp süzdürün. Tekrar tenceresine koyup kapağını kapatıp rutubetini çekmesi için bir kaç dakika ağır ateşte demlendirin. Hemen bir püre makinasından yada kalburdan geçirin. Tuzunu, biberini, hindistancevizini, tereyağını ve sonrada yumurtaları ek edip karıştırın. Ancak çok karıştırmayın. Sıkma torbasına doldurun ve bir tepsiye yaklaşık 5 cm yüksekliğinde tırtıllı olarak sıkın. Tepelerine bastırmadan hafif çırpılmış yumurta sürün. Hızlı fırında 5-6 dakika üzerleri renk alıncaya kadar kızartıp servis edin. |