![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Gereçler:
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber konservesi 2-3 diş sarmısak 2-3 tane acı kırmızı biber 100 gr.dolmalık fıstık 500 gr.spagetti 100 ml.zeytinyağ 1 demet fesleğen Karabiber Tuz Yapılışı: Sarmısakları soyun ve ince ince kıyın. Acı biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın incecik kıyın. Yağsız tavada fıstıkları pembeleştirdikten sonra bir kenera ayırın. Spagettiyi bol tuzlu suda haşlayın ve süzün. 3 aş kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp sıcak tutun. Dolmalık biberi 2-3 cm.büyüklüğünde doğrayın. 2 aş kaşığı zeytinyağı tavada ısıtın. Sarmısak ve acı biberi katıp ateşte 1 dakika kadar kavurun. Renklerinin dönmesine dikkat edin. Dolmalık biberleri, fıstıkları ve kalan zeytinyağını ek edin. Hepsini dikkatlice ısıtın. Sıcak spagetti ile beraber önceden ısıtılmış bir servis tabağına koyup karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Fesleğen yapraklarını şerit şerit kesip spagettiye karıştırın. |