Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:07
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Roma Usulü Enginar - Carciofi alla Romana

Roma Usulü Enginar - Carciofi alla Romana

malzemeler : 6 kişilik

* 12 küçük yada 6 büyük boyda enginar
* limon suyu - (büyükçe bir limonun yarısının suyu yada daha fazlası)
* 1 (cup) su bardağı zeytinyağı

iç malzemeleri:

* 3 tepeleme aş kaşığı, ince doğranmış maydanoz yaprağı
* 3 tepeleme aş kaşığı ince doğranmış taze nane
* 3 diş sarmısak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarmısak yerine 4 tane taze soğan kullandım.)
* 6 aş kaşığı zeytinyağı
* taze öğütülmüş karabiber
* 1.5 limon, dilimlenmiş

tarif:

1. Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı narinse katı dış kabuklarını soyun ve 3 cm. yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin. Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kati ve limonlu su dolu kabın içine atın.
2. İç malzemesi için; limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun.
3. Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta istikbal şekilde yerleştirin. Bu şekilde içlerindeki malzeme, pişerken dağılmaz.
4. Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin. Enginarların üçte birine istikbal kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir. ( ben 40 dakika pişirdim)
5. Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir.İ deali tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir.
6. Soğuduktan sonra enginarlar aksi çevirip içindeki malzemeyi göstererek, dilimlenmiş limonla servis yapın. Sapları duruyorsa pişdiği şekilde de servis yapabilirsiniz.

Bu tarifle yapılmış enginar gerçekten lezzetli oldu. Bence dereotu da eklenebilir.
Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
alla, carciofi, enginar, roma, usulü


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:18.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
escort bayan mersin escort alanya eskort