![]() |
![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Roma Usulü Enginar - Carciofi alla Romana
malzemeler : 6 kişilik * 12 küçük yada 6 büyük boyda enginar * limon suyu - (büyükçe bir limonun yarısının suyu yada daha fazlası) * 1 (cup) su bardağı zeytinyağı iç malzemeleri: * 3 tepeleme aş kaşığı, ince doğranmış maydanoz yaprağı * 3 tepeleme aş kaşığı ince doğranmış taze nane * 3 diş sarmısak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarmısak yerine 4 tane taze soğan kullandım.) * 6 aş kaşığı zeytinyağı * taze öğütülmüş karabiber * 1.5 limon, dilimlenmiş tarif: 1. Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı narinse katı dış kabuklarını soyun ve 3 cm. yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin. Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kati ve limonlu su dolu kabın içine atın. 2. İç malzemesi için; limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun. 3. Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta istikbal şekilde yerleştirin. Bu şekilde içlerindeki malzeme, pişerken dağılmaz. 4. Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin. Enginarların üçte birine istikbal kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir. ( ben 40 dakika pişirdim) 5. Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir.İ deali tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir. 6. Soğuduktan sonra enginarlar aksi çevirip içindeki malzemeyi göstererek, dilimlenmiş limonla servis yapın. Sapları duruyorsa pişdiği şekilde de servis yapabilirsiniz. Bu tarifle yapılmış enginar gerçekten lezzetli oldu. Bence dereotu da eklenebilir. |