![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Pici, irmikten yapılan ve makarnaya benzeyen, basit, pratik bir hamur işi. İlk denememde kitaptaki tarifi uygulayıp, ev yapımı irmik makarnalarını kıymalı sosla karıştırmıştım. Fakat hamurları yiyip, kıymaları bıraktığımız için, bu sefer domates soslu pişirmeye karar verdim. Hamura, yeşil zeytin ezmesi ek ettim. Domates sosunu da NOMU'nun veggie baharatıyla tatlandırdım.
Makarna Malzemeler:4 kişilik Makarna Hamuru İçin: * 455 gr. buğday irmiği (Semolina) * 200 ml. su * 2 tepeleme aş kaşığı yeşil zeytin ezmesi (Bunu ben ek ettim.) Tarif: 1. Genişçe bir hamur yoğurma kabına irmiği koyun. Üzerine zeytin ezmesi ekleyip, karıştırın. 2. Ardından suyu ekleyin ve hepsini elinizle yoğurmaya başlayın. İrmik taneleri tamamen yok olup; yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. İstenen kıvama gelmesi 10 dakikayı alıyor. (Hamuru rahatça yoğurmak için iki parçaya bölebilirsiniz.) 3. Hamuru, portakal büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri teker teker, büyükçe bir kesme tahtasının ya da tezgahın üzerine koyun. İki elinizle birlikte, ileri art yuvarlayıp; ince, uzun bir sosis şekline getirin. 2 cm kalınlığındaki bu sosisi, 3'er santim uzunluğunda kesin. 4. Her parçayı, iki elinizin parmak uçlarıyla, hem yanlara doğru çekiştirerek hem de tahtanın üzerinde ileri art yuvarlayarak uzatın. Uzunluğu 15 cm. olana kadar yuvarlamaya işlemine devam edin. Bu işlemi diğer bütün hamurlar için de uygulayın. 5. Çubuk makarna haline gelen bu hamurları, pak bir bezin üstüne sıra sıra dizin. 6. Bol tuzlu, kaynar suyun içinde yumuşayana kadar 10-15 dakika haşlayın, süzdürün. Hazırladığınız sosla karıştırıp, servis yapın. Domates Sos Malzemeler: * 4 tane olgun ve iri domates * 2 aş kaşığı zeytinyağı * 1 aş kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı Nomu-veggie * Tuz Tarif: 1. Orta boy bir sos tenceresine, zeytinyağını koyun. Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ek edin. 2. Domatesler tamemen yumuşayınca kadar 10 dakika orta ateşte pişirin. Domates salçasını, baharatı ve tuzu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Haşlanmış makarnayla karıştırın. Taze roka yapraklarıyla servis yapın. |