![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
Temizlenmis bir bütün tavuk. 4 aş kasigi bugday unu. Yeteri kadar misir unu. Nar yada erik sosu tuz Yapılışı: Tavuk bol suyla haslanir.Tencereden alinip didiklenir ve kemiklerinden ayrilmis tavuk etleri yine tencereye tavuk suyuna konur.Diger tarafta tavada bugday unu kisik ateste karistirarak kavrulur.Sonra iki kepce tavuk suyu eklenir corba haline gelince tavuk tenceresine ek edilir.Ve tuzu eklenir.Arzu ettiginiz kadar nar sosu, yada erik sosu (3-4 aş kasigi yeterli olur)eklenir.Hamurunun hazirlanisi ise; orta boy tencerenin yaridan fazlasi suyla doldurulur ve tuz atilir.Kaynadiktan sonra yavas yavas misir unu dökerken bir taraftan durmadan karistirilir ki bezelesip yapismasin.Kek hamuru kivamina gelinceye kadar un eklenir.Sonra 10-15 dak.pisirilir.Büyükce bir tepsiye pismir hamur dökülür ve üstü düzlenir.Biraz soguduktan sonra dilimlenip servis tabagina alinir.Üzerine istek edildigi kadar arabasi dökülür, afiyet olsun.püf noktasi hamurun kivami ve nar yada erik sosunun konma ayari, afiyet olsun. |