![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Sebzeli Patates Sepeti
Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 6 Adet iri patates 1 Adet havuç 3 Adet kereviz 2 Dal taze soğan 1 Kase konserve bezelye 4-5 Dal dereotu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 Adet kesme şeker 1 Kahve fincanı su Yarım limon suyu Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber Tuz, karabiber Hazırlanışı * Havuç ve kerevizleri temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın. * Taze soğanları temizleyip, ince ince kıyın. * Bezelyenin suyunu süzün. * Dereotunu kıyın. * Patatesleri iyice yıkayıp canlı kalacak şekilde haşlayın. * Kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. * İçlerini kaşıkla oyarak çıkarıp sepet şekline getirin. * Patates içlerini küp küp doğrayın. * Patates sepetlerini tencereye dizin. * Zeytinyağını tavada kızdırıp taze soğanı sote edin. * Kereviz ve havuçları ekleyip kavurun. * Küp şeklinde doğradığınız patates içileri, bezelye, tuz, karabiber ve suyu ek edip kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar pişirin. * Hazırladığınız karışımı patates sepetlerine doldurun. * Üzerine dereotu serpin. * 1 tutam tuz serpin. * Tavada kalan suyu, limon suyu ve şekeri ekleyip pişirin. * Soğuyunca kırmızı pulbiber serpip servis yapın. |