![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Gereçler:
1 tane böcek ( Langust ) 12 bardak su 3 aş kaşığı tuz 1/ 2 kahve fincanı sirke Mayonez: 2 tane yumurta 1,5 bardak asiti az zeytinyağı veya çiçek yağı 1 tane limon Tuz-hardal Yapılışı: 1. Böceği alacak büyüklükte bir tencereye su, tuz, sirke koyup kaynatın. Böceği kaynayan suya atın ve üzeri kapalı olarak pişirin. Böceğin boyunu ölçerek pişme süresini hesaplayın. 2. Böceği tencereden alın ve yüzükoyun yatırın. Kıvrılmış olan kuyruğunun düzelmesi için, üzerine bir ağırlık koyun. 3. Istakoz makasıyla alt kısmındaki kabukları keserek, içindeki eti bozmadan olduğu gibi çıkartın. Böceği bir servis tabağına alın. İçinden çıkan etleri dilim dilim keserek başından kuyruk tarafına kadar, üzerine yerleştirin. 4. Yukarıdaki verilen gereçlerle bir ölçü mayonez hazırlayın. Mayonezi salçalık içinde, böcekle beraber servis yapın. |