Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:09
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Sofra düzeni


Çorba kaşığı-Sofra düzenlerken çorba kaşığı sağ baştan birinci sıraya konulmalıdır.

Ordovr çatal bıçağı-Bu çatal ve bıçak soğuk ve sıcak ordövrler için kullanılır. Ana yemeklerde kullanılan çatal ve bıçağa çok eş ama biraz daha küçüğüdür. Bıçak tabağın sağ tarafında, sağ baştan ikinci sıraya, çatal ise tabağın sol tarafında, sol başa konur.

Balık çatal bıçağı-Bu çatal ve bıçak balık için kullanılır. Bıçak sağ baştan üçüncü sıraya, çatal ise sol baştan ikinci sıraya konur.

Ana yemek-Bu çatal ve bıçak ise ana yemekler için kullanılır. Bıçak tabağın derhal kenarına sağ tarafa, çatal ise tabağın tekrar derhal kenarına sol tarafa yerleştirilir.

Kahvaltı Çatal ve kahve kaşığı kahvaltı için kullanılır. Ya da aş sofranızda tatlı çatalı, bıçağı ve kaşığı olarak bulunur. Eğer masanızın daha varlıklı ve şık görünmesini istiyorsanız, kahvaltı sofrası düzenlerken ekmek tabağı kullanabilirsiniz. Tabağın sol kenarına da yağ bıçağı koyabilirsiniz. Ancak kullanılan malzemelerle ilgili değişiklikler de yapabilirsiniz. Örneğin balık yemeğiniz varsa ve bir sos hazırladıysanız kahve kaşığını sos kaşığı olarak da kullanabilirsiniz.

Kusursuz bir sofra hazırlamak için...
Sofra düzeni yenen yemeğin şekline ve özelliğine göre değişiklik gösterebilir. Günümüzde yeni trend, sofra kurulurken masa örtüsü üzerine taze çiçek yaprakları ve renkli boncuklar serpiştirmek. Masa, mönü ve yer kartlarıyla süslenebilir.
Misafirleri aş hakkında bilgilendirmek için bu kartlar masada herkesin görebileceği bir yere koymak yeterlidir. Masada temizlik ve kullanılacak takımların birbiriyle uyumlu olması önemlidir. Aş masası düzenlerken, masaya önce temiz, ütülü ve sofra takımlarıyla ahenk sağlayacak bir örtü serilir. Aş tabağı, masanın kenarından iki parmak içeri konur. Tabağın sağına keskin tarafı sola istikbal şekilde aş bıçağı, tabağın soluna çatal koyulur. Mönüde çorba varsa kaşık, bıçağın sağına yerleştirilir. Bıçak konmayan sofralarda, çatal kaşığın önünde, bıçağın yerini alır. Su ve içki bardağı, sağ tarafta bıçağın uç kısmına doğru yerleştirilir. Masanın müsait yerine tuzluk, biberlik ve çiçek yerleştirilir. Çorba tabakları ya masadaki düz aş tabaklarının üzerine ya da servis masasına konulur. Kirli çorba tabağı ve kaşığı sağdan alınır. Tatlı ve meyve servisine geçmeden önce masadaki çok kuverler kaldırılır. Sağdan küçük tatlı tabakları, çatal, bıçak ya da kaşık verilir. Tatlı veya meyve masaya getirilir, herkes dilediği kadar tabaklarına alır.

Oturma düzeni
Davetiniz için ani çok masa kullanıyorsanız, ortak sohbet noktaları olan kişileri bir araya oturtabilirsiniz. Ancak hitabeti güçlü olan kişileri farklı masalara oturtmaya özen göstermeniz daha müsait olacaktır.
Mönü ve yer kartlarının müsait ebatlarda olmasına ve okunaklı yazılmasına özen gösterin.

Samimi bir ortam...
Eğer konuklarınız yakın dostalarınızsa ve protokol kurallarını uygulamak zorunda değilseniz, sofra düzeninde daha rahat olabilirsiniz. Genel sofra kurallarını uygulayıp, konuklarınızın oturma düzenlerini kendi tercihlerine bırakabilirsiniz. Böyle bir sofra düzeninde küçük sehpaları kullanabilirsiniz

Resmi bir davette...
Kalabalık ve süslü bir masaya oturduğunuz vakit en dışta bulunan çatal-bıçaktan başlayacağınızı daima hatırlayın.
Yemek aş için çatalı sağ elinize alabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
düzeni, sofra


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:47.


mersin escort alanya eskort