![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 4 Domates 100 Gr pirinç(1,5 çay bardağı) 100 Gr ton balığı konservesi 1 Çorba kaşığı maydanoz 2 Yaprak fesleğen 1 Limonun suyu 1 Kahve fincanı zeytinyağı Tuz ve karabiber 3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı * Pirinci temizleyip güzelce yıkayın ve üzerine çıkacak kadar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek haşlayın. * Pirinç haşlanınca suyunu süzüp bir kaba boşaltın,tuz ve karabiber serpin. * Domateslerin tepelerinden kapak çıkarın ve içlerini hafifçe oyun. * Çıkan içleri kıyıp,pirinçle karıştırın. * Zeytinyağını,kaşar peyniri rendesini,fesleğen ve maydanozu da katıp karıştırın. * Ton balığını süzüp püre haline getirin,içine limon suyu katın ve bu püreyi pirince koyup karıştırın. * Bu harcı domateslerin içine doldurun. * Bir fırın kabına 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla 2 çorba kaşığı su koyun. * Domatesleri kaba dizin ve orta ısılı fırında 40 dakika kadar pişirin. |