![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
4 kişilik - 400 gr dana eti - 400 gr pirinç - 100 gr sıvı yağ - 2 tane kurusoğan - 1 tane ayva - 400 gr havuç - 1 tatlı kaşığı kimyon - Tuz HAZIRLANIŞI Havucu soyun ve halka halka doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun. Et suyunu çekince havucu koyup kavurmaya devam edin. Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve kimyon ek edin. Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, etlere ek edip yaklaşık 12 dakika haşlayın. Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ek edin. Ağzını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak 30 dakika dinlendirin. |