![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
6 tane enginar 2 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı un 2 kaşık pirinç 200 gr kıyma 2 tane limon dereotu soğan tuz HAZIRLANIŞI Enginarları ayıklayıp, limonla ovun. Limonlu, unlu ve tuzlu suya atın. Kıymanın içine ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, biber,tuz ve margarin katıp iyice kanştırın. Enginarları unlu sudan çıkartıp, çanak şeklindeki kısımlarını, hazırladığınız kanşımla doldurun ve bir tencereye yerleştirin, su ve limon suyunu üzerlerine gezdirip kapağını kapatın ve enginarları yumuşayıncaya dek pişirin. Bir tane yumurta ve 2 tane limonun suyunu ile terbiye yapıp üzerine gezdirin, dereotu ek edip sıcak servis yapın. |