![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
6 elma 250 gr yağlı kıyma (iki defa çekilmiş) 1 aş kaşığı kişniş 1 fincan Amerikan pirinci 1 aş kaşğı tereyağı 2 fincan su 1 bardak şeker veya pekmez tuz HAZIRLANIŞI Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin. Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın. Diğer tarafta pirinci haşlayın. Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ek edin. Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun. Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Elmaları fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz tereyağı ek edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün. İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin. Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin. |