![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
* 1 tatlı kaşığı bira mayası * 1 aş kaşığı toz şeker * 1 yumurta sarısı * 2 tane patates * 2 kaşık tahin * 1/2 lt süt * Çörek otu * Koz içi * 1 kg un * Susam * Tarçın * Bahar * Tuz HAZIRLANIŞI Bira mayası, süt, toz şeker ve bir aş kaşığı unu kanştırıp kabartın, 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. 1-2 kaşık da tahin döküp, tomar haline getirin. Hamur bitinceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup, öylece pişirilir sonradan kesilir, ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzerini ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın. |