![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
* 4 yumurta * 1 bardak süt * 1 bardak un * 3 elma * 2 çay fincanı pudra şekeri * 1 aş kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Önce az bir süt ile un ezilir. Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ek edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır. Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır. 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır. Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip yine ateşe koymak gerekir. Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ek edilir ve her bir krebin içine konularak krepler tomar şeklinde sarılır. Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir. |