![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:( 8-10 porsiyon)
1 aş kaşığı un1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı pirinç1 yumurta1 aş kaşığı margarin1 aş kaşığıkuru nanetuzkırmızı biberYapılışı: 10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ek edilir.Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ek edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.(ben naneyi bu aşamada ek ediyorum.Naneyi yağda kavurmuyorum.)Ocaktan alınır ve tuzu ek edilir. Eğer öncesinde ek edilirse çorba kesilir.Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir. |