![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Hamuru için malzemeler :
2,5 çay bardağı su, 50 gr. margarin, 1 su bardağı un, 2 silme aş kaşığı mısır nişastası, 4 tane yumurta, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 3 tepeleme aş kaşığı öğütülmüş antep fıstığı. Krema için malzemeler : 1 pk. kayısılı Créme Yogo, 2 çay bardağı soğuk süt, 2 çay bardağı yoğurt. Üzeri için malzemeler : 1 pk. çikolata sosu, 2,5 su bardağı süt, İri kıyılmış antep fıstığı. Eklerin yapılışı : Su ve margarinimizi bir tencereye alıp, kaynatıyoruz. Un ve nişastamızı kaynamakta olan yağlı suya bir seferde ekleyip, hızlı hareketlerle karıştırıyoruz. Hamur halini saha malzemeyi 1-2 dakika kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Hamurumuzu ocaktan alıp, ılınması için bir kenarda bekletiyoruz. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ek edip, mikserle yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz. Hamur kabartma tozumuzu ve öğütülmüş antep fıstığını da ek edip, birkaç dakika kadar daha çırpıyoruz. Hamurumuzu geniş uç takılmış krema sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 10'ar cm uzunluğunda şeritler sıkıyoruz. Tepsimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürüp, hamurları önce 15 dakika bu ısıda, daha sonra 150 derecede 25 dakika pişiriyoruz. (Bu süreler içinde fırın kapağını kesinlikle açmayın) 25 dakikanın sonunda fırınımızı kapatıyoruz ancak kapağını açmadan hamurlar içeride soğuyana kadar bekletiyoruz. Bu arada içinin kremasını ve üstünün sosunu hazırlayalım. Bunun için ; Créme Yogo'yu soğuk süt ile 3-4 dadika çırpıyoruz, yoğurdumuzu ek edip, mikserin düşük devriyle 10-15 saniye kadar daha çırpıp kremayı dolaba kaldırıyoruz. Sos için ; Çikolata sosu ile 2,5 su bardağı sütü karıştırarak pişiriyoruz, arada karıştırarak soğutuyoruz. Fırından aldığımız ve ılınan eklerlerimizi enlemesine 2 ye kesip, arasına kremayı kalın bir tabaka halinde sürelim. Üst kapağını kapatıp, servis tabağına alalım ve çikolata sosunu üzerine döküp, fıstığı serpiştirelim. Öneri : 2. resimde gördüğünüz sosu kendim hazırladım.. Arzu ederseniz siz de hazır çikolata sos yerine bunu deneyebilirsiniz.. 500 ml süt, 3 silme çorba kaşığı un, 8 tepeleme çorba kaşığı toz şeker, 3 tepeleme çorba kaşığı kakao..Muhallebi kıvamında pişirilir, ocaktan alındıktan sonra 1 pk. vanilya ek edil |