![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler: (4-5 kişilik) 500 gr ıspanak1 orta boy soğan2-3 çorba kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı salçatuz , kırmızı toz biber, karabiber4-5 tane yumurtaYapılışı:
Ispanaklar yıkanıp, yemeklik doğranır. Soğan yemeklik doğranır.Derince bir teflon yada çelik tavaya sıvıyağ ek edilir.Soğan, ıspanak, salçave çok az da karabiber (isteğe bağlı olarak) bu tavaya ek edilir. Kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur. Son suyu çekmesine yakın tuzu ek edilir.Üzerine yumurtaları kırılır. Sarılarını rafadan sevenler patlatmayabilirler. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.Afiyet Olsun. *** Bu yemeğin kavurma kısmını çok önceden yapıp. Yemek vakti geldiğinde biraz ısıtıp üzerine yumurtaları kırabilirsiniz. Çalışan bayanlara büyük kolaylık oluyor. |