![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Hazırlama Süresi : Yarım saat
Bekletme Süresi : En az 5 saat Zorluk Derecesi : Kolay Porsiyon Tane : 6 kişilik Malzeme : 4 tane fleto tavuk göğsü, 1 tane orta boy kuru soğan, Tuz & Karabiber.. Yan Malzeme : Aluminyum folyo. Tamamlayıcı Malzeme : 3-4 tane parmak pide, (2 avuç büyüklüğünde olanlardan) 6 tane çarliston biber ( kızarmış) 2 tane domates (dilimlenmiş) Maydanoz (dal dal) Yoğurt. Pidelerin Islatılması İçin Malzeme : 1 silme çorba kaşığı salça, 1/2 çorba kaşığı kadar margarin, Biraz su. Yapılışı : Tavuk göğüslerinden 1 tanesini ve kuru soğanı rondoda kıyma haline getiriyoruz, tuz ve karabiberini ek edip, bekletiyoruz. Aluminyum folyoyu tezgaha serip, 1 tane fletoyu tam ortasına koyuyoruz, iç malzemenin yarısını fletonun üzerine kalın bir tabaka halinde yayıp elimizle bastırıyoruz. İkinci parça fletoyu üzerine kapatıp, hafifçe sıkıştırıyoruz ve malzemenin diğer yarısını tekrar üzerine alıyoruz. Son fletoyu da kullanıp, döşeme işini bitiriyoruz. Malzemeyi aluminyum folyo ile sıkıca sarıyoruz, sarma işlemi eti sıkıştıra sıkıştıra yapılmalı ki keserken aralarda boşluk kalmasın !! Eti buzluğa kaldırıp eğer o gün tüketilecekse en az 5 saat bekletiyoruz. Etin basit dilimlenebilmesi için bıçakla kesilebilecek kıvamda dondurulması gerekiyor. Eti keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyip, yağsız tavada çok az kızartıyoruz. Servis tabaklarına küp küp kestiğimiz pideleri alıp, azıcık kaynattığımız salça - margarin - su karışımını üstlerine gezdiriyoruz. Pişen dönerleri üzerlerine pay edip, domates, biber, maydanoz ve yoğurtla tamamlayıp, sıcak olarak servis yapıyoruz |