![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler: 350 gr salamura veya taze asma yaprağı1 büyük boy kuru soğan250 gr dana kıyma1 su bardağı pirinç1 çay bardağı 3 çorba kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin (tercihe bağlı,olmasada olur. Ben lezzetini arttırdığını düşündüğüm için katıyorum)2 tatlı kaşığı domates salçası2 tatlı kaşığı biber salçasıTuz, karabiber, toz kırmızı biberSos için :
Yoğurt, sarımsakYapılışı: Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda tutunuz. Eğer yapraklar taze ise bu müddet biraz daha fazladır. Soğanı yemeklikten ince doğrayınız. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi bir kap içinde iyice harmanlayınız.Etli yaprak sarması zeytinyağlıya nazaran geleneksel olarak daha küçük sarılır. Tencerenin dibini yağlayınız ve içine etli karışım koyduğunuz ve sardığınız dolmaları muntazaman yerleştiriniz.Kıymaya kattığımız biber ve domates salçalarından kalanları 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurunuz. İçine tuz, az karabiber ve toz kırmızı biber koyduktan sonra ½ litre kaynamış su katıp,tenceye dizilmiş sarmaların üzerine dökünüz.Pişme esnasında yaprakların açılmaması için aksi çevrilmiş küçük bir tabak koymayı ihmal etmeyiniz.Pişirme müddeti orta ateşte 40 dakikadır. Suyu azalırsa sıcak su ek edebilirsiniz. Çırpılmış yalın veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir. Afiyet Olsun. |