![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER: Yarım çay bardağı sıvı yağ1 tane orta boy soğan100 gr kıyma4 su bardağı soğuk su1 çorba kaşığı salçatuz, karabiber, nane (yada kıyılımış maydanoz, dereotu)HAMURU İÇİN:
1 tane yumurtaAlabildiğince unTuzYAPILIŞI: 1. Bir kaba yumurtayı kırıp, azar azar unu ve tuzu ek edelim. Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim. 2. Bu arada tencereye sıvıyağ aktaralım, küp şeklinde doğranmış soganları pembeleşene kadar kavuralım. 3. Ardından kıymayı ek edip 2-3 dakika kavuralım. 4. yarım çorba kaşığı salçayı ek edip yarım dakika kadar daha kavuralım. 5. 4 su bardağı su,tuz,karabiberi ekleyip karıştıralım. 6. hamuru yarım cm kalınlığında açalım ve yarım cm genişliğinde şeritler keselim.Şeritleride küçük küçük keselim. 7. Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un serpip karıştıralım. 8. Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya aktaralım. 9. Üzerine nane serperek servis yapalım. |