![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
1 tavuk butu100 gr bamya kurusu 1.5 çay bardağı şehriye 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz bibertuz 2 litre soğuk su yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)Yapılışı: Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın.2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün.Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ek edin.Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ek ediyorum)Bu sosu tavuk suyuna ek edin. Tuzunu istediğiniz kadar ek ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın. |