![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler: 2 tane orta boy patates1 tane kuru soğan8-10 su bardağı et suyu (ben 2 tane tavuk bulyon kullandım.)2 çorba kaşığı un1 su bardağı süt2 çorba kaşığı margarin (3 aş kaşığı sıvı yağ) tuzÜzerine:
1 çay kaşığı kırmızı biber2 çorba kaşığı margarinYapılışı : Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ek edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.Tencereye sıcak etsuyu ek edilir.Arkasından patateslerde ek edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir. Tencere yine ocağa konur ve içerisine süt ek edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ek edilir.Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır. |