![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
500 gr yağsız kıyma
1 Kahve fincanı pirinç Yarım demet maydanoz 1 Tane soğan 3 Tane yumurta 3 Tane havuç 4 Tane patates 2.5 Kahve fincanı sıvıyağ 6 Su bardağı su 1.5 Su bardağı yoğurt 1.5 Çorba kaşığı un Nane, tuz, karabiber Pirinci yıkayıp süzün.Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın.Geniç bir kapta kıyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 tane yumurta, biraz tuz, nane ve karabiberi karıştırıp yoğurun.Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.Geniş bir kaseye yarım kaşık un serpip köfteleri dizin.Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.Sıvıyağı tencerede kızdırıp önce havuçları sonra patatesleri 10 dakika sote edin.Suyu ek edin ve 15 dakika kaynatın.Köfteleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin.Yoğurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karıştırın.Tencereye azar azar dökerek ve sık sık karıştırarak ekleyin.Tuz serpip ateşten alın.Sıcak olarak servis yapın. |