Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:25
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Fırında Levrek Balığı ( Sebzeli)

1 bütün levrek ( 1400-1500 gr)
Salça ve garnitürü:
3 orta boy patates
3 orta boy domates
200 gr mantar
2-3 tane orta boy soğan
1 aş kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 limon
Tuz-karabiber

1. Balığın içini ve solungaçlarını temizleyip yıkadıktan sonra her iki yüzünden uzunlamasına hafifçe keserek birer çizik yapın. Tuz, karabiber, 1/ 2 limon suyu ile içini ve dışını iyice ovun.
2. Soğanları ayıklayıp ince ve yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Tereyağ ve sıvıyağla beraber ateşe koyun. 2 çay kaşığı tuz katıp hafifçe börttürün, çekirdekleri ve kabukları çıkarılarak doğranmış 2 domates katın. 3-4 dakika sonra da, mantarın yarısını küçük parçalara bölüp ekleyin. 1-2 dakika kaynatın. Ateşten alın.
3. Ilık hale gelen salçayı, balığın karnına doldurun. Balığı müsait bir tepsiye yerleştirin. Artan salçayı da üzerine yayın. Çevresine hafif haşlanmış ve parmak uzunluğunda doğranmış patatesleri ve kalan mantarları dizin. Üzerine dilimlenmiş domates ile kabukları soyularak doğranmış limonları yerleştirin. Bir bardak kadar salçalı su gezdirin.
4. Balığı sıcak fırında 30 dakika pişirin, soğutmadan servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
balığı, fırında, levrek, sebzeli


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:34.


mersin escort alanya eskort