![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
1 bütün levrek ( 1400-1500 gr)
Salça ve garnitürü: 3 orta boy patates 3 orta boy domates 200 gr mantar 2-3 tane orta boy soğan 1 aş kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı sıvıyağ 2 limon Tuz-karabiber 1. Balığın içini ve solungaçlarını temizleyip yıkadıktan sonra her iki yüzünden uzunlamasına hafifçe keserek birer çizik yapın. Tuz, karabiber, 1/ 2 limon suyu ile içini ve dışını iyice ovun. 2. Soğanları ayıklayıp ince ve yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Tereyağ ve sıvıyağla beraber ateşe koyun. 2 çay kaşığı tuz katıp hafifçe börttürün, çekirdekleri ve kabukları çıkarılarak doğranmış 2 domates katın. 3-4 dakika sonra da, mantarın yarısını küçük parçalara bölüp ekleyin. 1-2 dakika kaynatın. Ateşten alın. 3. Ilık hale gelen salçayı, balığın karnına doldurun. Balığı müsait bir tepsiye yerleştirin. Artan salçayı da üzerine yayın. Çevresine hafif haşlanmış ve parmak uzunluğunda doğranmış patatesleri ve kalan mantarları dizin. Üzerine dilimlenmiş domates ile kabukları soyularak doğranmış limonları yerleştirin. Bir bardak kadar salçalı su gezdirin. 4. Balığı sıcak fırında 30 dakika pişirin, soğutmadan servis yapın. |