![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
2 su bardağı ince çekilmiş fındık Yarım bayat ekmek içi 3 diş sarımsak Yarım su bardağı fındık yağı 250 gr ak peynir 1.5 çay kaşığı nane 1.5 çay kaşığı köfte baharı 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kimyon Tuz Not: Hazırlama Süresi : 10 dk 6 kişilik Yapılışı Sarımsakları soyup ezin. Ak peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını azar azar ekleyip yine yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın. |