![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
½ kilo tavukgöğsü
1 tane büyük kuru soğan 1.5 aş kaşığı un 1.5 aş kaşığı sıvıyağ 10 tane orta boy domates rendesi 1 tatlı kaşığı hardal ½ çay bardağı süt 2 aş kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı limon suyu karabiber kimyon tuz Yapılışı ince kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar çevirin. Parmak inceliğinde kesilmiş tavukları ekleyin ve harlı ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Suyunu çekince soyulmuş, rendelenmiş domatesi ve unu ekleyin. Hardal katın, karıştırmaya devam edin. Buna süt ve yoğurt ekleyip karıştırın. Baharatları, tuzu ve limon ek edip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın ve servis yapın. |