![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
tuz
kırmızıbiber 1/2 su bardağı krema 1/2 su bardağı su 1 kahve fincanı un 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı domates suyu 1/2 çorba kaşığı margarin 2 tane yufka 400 gram tavuk karabiber 200 gram kaşar peyniri rendesi sıvı yağ kıvırcık salata acı sos Yapılışı Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didin. Domates suyunu kaynatın. Margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, tuz ve suyu da ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufkaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun. Servis yapın. |