![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Yemek Tarifleri / Tavuk Hindi Tarifi
BEŞAMEL SOSLU TAVUK TARİFİ 750 gram tavukgöğsü 750 gram havuç 750 gram patates 750 gram bezelye 1 litre süt 1 su bardağı un 150 gram margarin karabiber 200 gram kaşar peyniri tuz Yapılışı Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didin. Bezelyeyi haşlayın (konserve ise buna gerek yok). Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin. Sosun yapılışı: Tencereye yağı koyup unu da ek ederek kavurun. Sütü yavaş yavaş ek edin ve karıştırarak top olmasını önleyin. Karabiberi, tuzu ek edin ve 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Karıştırıp bir tepsiye yayın. Üzerine kaşar peynirini de rendeleyip önceden ısıttığınız fırına koyun. Üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın. |