![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Aş Tarifleri / Tavuk Hindi Tarifi
BAHARATLI TAVUK TARİFİ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kekik 1 tane soğan 1 diş sarımsak 1 tane domates 10 tane tavuk but 4 aş kşığı sıvıyağ ½ limon suyu tuz Yapılışı Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi, sıvıyağı ve limon suyunu bir tencereye alın ve salçayı da ekleyip ezin. Sarımsak, soğan, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyup karışıma bulayın. Tencerenin üzerini örtün ve buzdolabına koyarak 4 saat kadar bekletin. Daha sonra butları bir tepsiye dizip orta sıcaklıktaki fırında pişirin. Servis yapın. |