![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
HİNDİ YAHNİSİ TARİFİ
1 küçük hindi 4 iri domates 7 çorba kaşığı sadeyağ 7 baş iri soğan 2 çay kaşığı karabiber 1 bardak su tuz Yapılışı Hindinin tüylerini yolun, içini temizleyin, tütsüleyin, musluk altında bol suyla yıkayın. Sonra kol, göğüs ve but olmak üzere parçalara ayırın. Kaburga ve bel kemiklerini çıkarın. Sadeyağla beraber tencereye koyun ve güçlü bir ateşte arada bir karıştırarak 8 dakika kadar sote edin. Sote edilmiş bu hindi parçalarına ince ve yarım ay biçiminde kesilmiş soğanlarla yeteri kadar tuz kadın. Soğanlarlar hafif ölünceye kadar kavururcasına pişirmeye devam edin. Soğanlar ölünce kabukları ayıklanmış, çekirdekleri çıkarılmış, küçük parçalara bölünmüş domates ile karabiberi ek edin. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra sıcak su katın ve hindinin etleri yumuşayıncaya kadar hafif ateşte 2 saat kadar pişirin. (Tenceredeki su azalır ve hindi de daha pişmemiş olursa biraz sıcak su katabilirsiniz) Hindi iyice pişince ateşten indirin. Bir kayık tabağına boşaltın ve servis yapın. |