![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
12 yaprak güllaç
İçi: 3-4 tane elma 1 su bardağı pudraşeker 1 tatlı kaşığı tarçınÜstü için: 1 lt süt 2 su bardağı tozşeker 1/2 kahve fincanı gülsuyu 1. Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin. Süzgeçte bırakarak çok suyunu çektirin ve elmaları pudraşekeriyle karıştırın. Biraz tarçın serpin. 2. Güllaç yapraklarının kalın kenarlarını makasla keserek çıkartın ve ortalarından iki kısma bölün. Sütü şekerle beraber iki taşım kaynatın. Ilık hale gelince yaprakları içine batırın ve ikiye katlayarak avucunuzun içine alın; ortalarına elma harcından birer parça koyup dört ucunu harcın üzerine kapatın. Altüst yaparak çukurca bir kaba sıralayın. 3. Kalan sütlü şekeri biraz ısıtın ve gülsuyu katıp güllaçların üzerine boşaltın. 1-2 saat sonra servis yapın. |